Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Aikido kiskunfélegyházi története

 

Az aikido Kiskunfélegyházán

 

A Kiskunfélegyházi aikido szakosztály a Japán mitológia legendás kardjának, a "kusanagi no curugi-nak" a nevét viseli.

 

Kiskunfélegyházán az első edzéseket a magyarországi Tamura-szervezet képviseletében Várszegi Rudolf sensei - akkor 4. danos mester - tartotta, 2000. év novemberében.

 

Az edzésekre hetente 2 alkalommal az egyik általános iskolában került sor. Várszegi sensei a klub közvetlen vezetését, az edzések tartását Kujundzsity Róbertre bízta, akitől az edzéseket vezetését 2002. év nyarán Buchholcz György vette át.

 

A kiskunfélegyházi klub a japán mitológia legendás kardjának, a „Kusanagi No Curugi”-nak a nevét viseli.

 

Jelenleg hetente átlagosan három aikido edzésre kerül sor, a Kiskunfélegyházi Városi Kórház tornatermében, illetve szabadtéren. Havonta egy alkalommal Várszegi sensei tart szemináriumokat, ezzel elősegítve test, szellemi és technikai fejlődésünket.

 

A klub működése 2006. év őszén nyert szervezett formát, amikor megalakult a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület, amelynek egyik szakosztálya lett az aikido szakosztály. A szakosztály szakmai-technikai felügyeletét-irányítását Várszegi sensei (5.dan) látja el.

 

A klubvezető/szakosztályvezető Buchholcz György (3. dan). A klubban/szakosztályban gyakorló aikidokák közül egy fő 3. dan, két fő 2. dan fokozattal rendelkezik. Az összlétszám 22 fő körül mozog.

 

A hazai nemzetközi szemináriumokon, harcművészeti napokon, edzőtáborokon rendszeresen részt veszünk, és szerepeltünk már az országos és helyi televízióban, továbbá különböző bemutatókon is.